Moet Feyenoord vrezen na zoveelste aansteker-incident?

De halve finale van de KNVB-beker gaat nu al de geschiedenis in als de wedstrijd van het aansteker-incident waarbij Davy Klaassen gewond raakte.

Schandalige actie met gevolgen?

De actie was natuurlijk schandalig en op Twitter roepen de fans om vergelding. Ook in de TV-studio werd er gespeculeerd over mogelijke sancties. Vraag is wat Feyenoord kan verwachten.

Kan de KNVB ingrijpen?

Helaas is het niet de eerste keer dat de klassieker door een aansteker-incident ontsierd werd. Op social media deelde men direct een artikel dat verwijst naar een aansteker-incident in 2017. Toe werd Steven Berghuis (toen nog speler van Feyenoord), in de ArenA ook geraakt door een aansteker.

De KNVB besloot toen niet in te grijpen. De KNVB oordeelde: "Ajax heeft vijf personen een stadionverbod gegeven en daarmee aangetoond na de wedstrijd voldoende maatregelen te hebben getroffen." Dat bericht zie je hier.

Aangezien de politie inmiddels de aansteker-gooier opgepakt heeft kan Feyenoord hem dus ook een stadionverbod opleggen. De KNVB lijkt dan moeilijk anders te kunnen beslissen in dan in 2017.

Andere gevolgen

Dat de KNVB wellicht door moet gaan op de weg die ze in 2017 heeft ingezet wil niet zeggen dat andere partijen geen sancties op kunnen leggen. Zo kan burgemeester Aboutaleb maatregelen nemen om de veiligheid in De Kuip te waarborgen. Ook kunnen er weer netten achter de goals komen.

Een ding is zeker, de reputatie van Feyenoord heeft er weer een deuk bij.

Ook interessant