Steijn complimenteert Slot en zijn staf: "Dat is hartstikke mooi om te zien"

Sparta en Feyenoord spelen aankomend weekend de Rotterdamse derby op Het Kasteel. Allebei de ploegen doen het dit seizoen erg goed en het belooft dan ook een leuk duel te worden. Sparta-trainer Maurice Steijn is onder de indruk van Feyenoord: "Het is niet één iemand die de kar trekt."

"Ik denk dat alle lof naar Arne Slot en zijn hele staf gaat", zegt Steijn bij ESPN. "Hoe hij het daar op de rit heeft gekregen, dat is hartstikke mooi om te zien. Het is niet één persoon die ervoor zorgt dat het daar goed gaat. Dat doen ze met elkaar. Zij halen met elkaar nieuwe spelers binnen die goed ingepast zijn bijvoorbeeld. Slot is daar eindverantwoordelijke en die verdient dus ook alle 'credits', maar hij heeft ook een goed team om zich heen waardoor hij zo kan functioneren."

Wapens

De trainer van de Spartanen weet dat het een lastige klus wordt voor zijn ploeg om te winnen van de koploper van de Eredivisie: "Het is een heel goed geheel. Als je ziet hoe overtuigend zij wedstrijden winnen. Kijk naar de ArenA en de Europese ontmoeting daarvoor. Het wordt dus lastig, maar wij hebben ook onze wapens. Daar hebben we het iedereen in deze competitie moeilijk mee gemaakt en dat gaan we zondag ook weer proberen", eindigt Steijn.

Feyenoord-doelman vertrekt