'Feyenoord-revelatie in de belangstelling van nummer 2 van Italië'

Feyenoord kent een succesvol seizoen. De Rotterdammers strijden momenteel nog op drie verschillende plekken voor een prijs en dat is in Europa ook niet onopgemerkt voorbij gegaan. Volgens Marco Conterio, journalist bij Tutto Mercato, heeft SS Lazio contact gezocht met het management van Mats Wieffer.

De Italiaanse club, die recentelijk in de Conference League werd utigeschakeld door AZ, sorteert voor op een vertrek van middenvelder Sergej Milinkovic-Savic. De Serviër in dienst bij Lazio heeft een contract tot medio 2024 en de Italianen zijn voornemens om de middenvelder te verkopen aankomende zomer. Lazio ziet Wieffer naar verluidt niet als directe opgevolger van Milinkovic-Savic, maar wel als versterking voor het middenveld. De Italiaanse club heeft daarom ook, na een positief scoutingsrapport, contact gezocht met het management van de Feyenoord-middenvelder.

Wieffer is definitief doorgebroken

Wieffer speelde zichzelf in de Keuken Kampioen divisie in de kijker als speler van Excelsior en verdiende afgelopen zomer een transfer naar Feyenoord, dat ruim 500.000 euro betaalde voor de middenvelder. In het shirt van Feyenoord kende Wieffer een valse start door een enkelblessure, maar in 2023 brak de middenvelder definitief door en veroverde hij een plek in de basis bij de Rotterdammers. Afgelopen week bekroonde Wieffer zijn successeizoen met zijn debuut in Oranje tegen Gibraltar (3-0, winst). De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2026 en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van 7 miljoen euro.