Slot haalt opgelucht adem: "We hebben onszelf tekort gedaan"

Arne Slot is een gelukkig man na de overwinning tegen FC Utrecht. Makkelijk was het niet, maar Luis Sinisterra schoot in de blessuretijd van de tweede helft de bal achter FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer en tekende voor de 2-1. 

Slot ziet na afloop de beelden terug van zichzelf na de goal.  "Dit ziet er niet uit, maar de blijdschap was enorm", grapt de oefenmeester bij ESPN. "We hebben onszelf tekort gedaan. Toen we 1-0 voor stonden, kregen we drie enorme kansen. Het enige schot op goal van hun leverde de 1-1 op. Dat is weer een repeterend verhaal. Normaal gesproken zou je met dit puntenaantal minimaal vierde worden, maar nu blijkt dat we veel meer punten nodig hebben. Dan is winnen in de laatste minuut wel erg lekker".

Feyenoord treft aanstaande donderdag Olympique Marseille in De Kuip in de halve finale van de Conference League. Til was tegen FC Utrecht niet op tijd fit, maar is wellicht wel op tijd klaar voor donderdag. "Als Guus fit is, gaat hij starten. Dan moet hij wel getraind zijn. Ik heb de hoop dat hij dinsdag gaat trainen. We konden Bryan een aantal keren goed vinden tussen de linies. Juist het positie kiezen vind ik een verbeterpunt voor Guus, maar Guus is meer een middenvelder die het middenveld meer ondersteunt".

De Turkse middenvelder van Feyenoord, Orkun Kökçü, kon na afloop rekenen op complimenten van zijn trainer. "Ik heb veel respect voor Kökcü, die zoveel loopt en speelt, terwijl hij aan de ramadan bezig is. Je zag dat het hem veel moeite en kracht kost, wat niet gek is. Dan is het prettig dat er iemand voor hem staat die meer werk verzet dan Bryan gedaan heeft", aldus Slot.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - FC Utrecht’

Is Sinisterra klaar voor de Europese top? Zijn bizarre ontwikkeling bij Feyenoord in beeld

Rafael van der Vaart tipt Frank Arnesen om Eredivisie-revelatie naar De Kuip te halen

Linssen reageert op ESPN-analisten: "Die gasten hebben er geen verstand van joh"

Sinisterra kroont zich tot held van Rotterdam: "Éen van de allerbeste spelers ooit in een Feyenoord-shirt"

VIDEO, GOAL: Sinisterra laat De Kuip ontploffen door late goal

Ongeloof om afgekeurde goal Dessers: "Nijhuis zet zichzelf voor lul"

VIDEO, GOAL: FC Utrecht maakt gelijk in De Kuip

Hilariteit om eigen doelpunt Van der Hoorn: "Zou zijn telefoon ook worden afgeluisterd?"

VIDEO, GOAL: Van der Hoorn kopt Feyenoord op voorsprong

Felle kritiek op spel Feyenoord tegen FC Utrecht: "Je mag gerust een keer op doel schieten"