Is Sinisterra klaar voor de Europese top? Zijn bizarre ontwikkeling bij Feyenoord in beeld

Luis Sinisterra is bezig met zijn vierde seizoen bij Feyenoord. De Colombiaanse buitenspeler stond eerder al in de belangstelling van onder meer AC Milan en Atletico Madrid, maar lijkt komende zomer te vertrekken. Zo hebben Lille en Nice momenteel de grootste interesse. Dit seizoen is Sinisterra uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers van de Rotterdammers. Een kijkje naar de ontwikkeling van de international van Colombia.

Bankzitter tijdens eerste seizoen

Toen Sinisterra de overstap maakte van het Colombiaanse Once Caldas naar Feyenoord was de aanvaller pas negentien jaar oud. De Rotterdammers betaalden circa twee miljoen euro voor de Colombiaan. Tijdens zijn eerste seizoen was Sinisterra voornamelijk bankzitter. Zo viel hij zes keer in en stond hij één duel in de basis tegen VV Gemert. Sinisterra sloot het seizoen af met nul goals en nul assists.

Basisklant en belangrijker voor het elftal

Tijdens het seizoen 2019/2020 werd Jaap Stam aangesteld als hoofdtrainer van de Rotterdamse club. Onder Stam begon Sinisterra steeds vaker in de basis, zowel op links- als rechtsbuiten. In totaal speelde de Colombiaan 21 competitieduels waarin hij vijf keer het net vond en zes assists gaf. Op 16 februari 2020, tijdens het uitduel tegen PEC Zwolle, scheurde de Colombiaan zijn kruisband af.

Terugkomst van ernstige blessure

De blessure die Sinisterra had opgepikt bleek een erge te zijn. De buitenspeler lag er van februari tot december 2020 uit. Hierdoor miste hij de gehele eerste seizoenshelft. Op 10 december maakte Sinisterra zijn rentree op het voetbalveld. De Colombiaan verving in de 72e minuut Bryan Linssen tijdens het 1-0 verloren Europa League-duel tegen Wolfsberger AC. De eerste basisplaats volgde een maand later, tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam. Uiteindelijk kwam de aanvaller tot 25 wedstrijden, scoorde hij vijf keer en gaf de Colombiaan zeven assists.

Beste seizoen tot nu toe en vast international

Tijdens het huidige seizoen is Sinisterra niet meer weg te denken uit het team van Feyenoord. Onder Arne Slot heeft de linksbuiten wat meer rust gevonden in zijn spel. De Colombiaan is sinds dit seizoen ook vaste basisspeler van de nationale ploeg. Sinisterra speelde tot nu toe 43 wedstrijden, scoorde al 22 doelpunten en gaf elf assists, waarvan vijf goals in Europa. Verder is de marktwaarde van de aanvaller sinds het begin van het seizoen met negen miljoen euro gestegen, want het is nu achttien miljoen euro.

De kans is groot dat Sinisterra na dit seizoen vertrekt uit Rotterdam. Nice en Lille zitten achter de handtekening aan van de aanvaller, ook zou er al een ontmoeting hebben plaatsgevonden tussen de partijen.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - FC Utrecht’

Rafael van der Vaart tipt Frank Arnesen om Eredivisie-revelatie naar De Kuip te halen

Slot haalt opgelucht adem: "We hebben onszelf tekort gedaan"

Linssen reageert op ESPN-analisten: "Die gasten hebben er geen verstand van joh"

Sinisterra kroont zich tot held van Rotterdam: "Éen van de allerbeste spelers ooit in een Feyenoord-shirt"

VIDEO, GOAL: Sinisterra laat De Kuip ontploffen door late goal

Ongeloof om afgekeurde goal Dessers: "Nijhuis zet zichzelf voor lul"

VIDEO, GOAL: FC Utrecht maakt gelijk in De Kuip

Hilariteit om eigen doelpunt Van der Hoorn: "Zou zijn telefoon ook worden afgeluisterd?"

VIDEO, GOAL: Van der Hoorn kopt Feyenoord op voorsprong

Felle kritiek op spel Feyenoord tegen FC Utrecht: "Je mag gerust een keer op doel schieten"