Breaking: Fraser vertrekt per direct bij Sparta

Henk Fraser is per direct gestopt als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. De club uit Spangen staat op dit moment op de laatste plek van de Eredivisie en is volop in strijd om zich te handhaven. Nadat de club assistent-trainer Aleksander Rankovic per direct op straat wilde zetten, heeft ook Fraser zijn conclusies getrokken.

Fraser zou aan het einde van het seizoen sowieso al vertrekken uit Het Kasteel, want hij tekende onlangs een contract bij FC Utrecht. Daardoor moest hij zijn taak bij Oranje, waar hij assistent-trainer was, ook neerleggen. Toen technisch directeur Gerard Nijkamp op zij wilde zetten, toonde Fraser zich solidair en nam hij ook afscheid. 

De onrust blijft dus rondspoken door Het Kasteel. Er heerste al weken een gespannen sfeer in Rotterdam, want technisch directeur Henk van Stee werd ontslagen na onenigheid met algemeen directeur Laros. Van Stee en Fraser maakten er geen geheim van dat zij een goede relatie hadden met elkaar.

Sparta moet de laatste vier wedstrijden dus voltooien zonder Fraser en zijn assistent Rankovic. De Rotterdammers spelen nog tegen AZ, FC Groningen, PEC Zwolle en Heracles Almelo en hopen op handhaving in de Eredivisie.