Eerste relletje op Afrika Cup een feit: "Dit is een schandaal"

De eerste controverse rondom de Afrika Cup is een feit. Burkina Faso zag in aanloop naar het openingsduel met Kameroen een aantal spelers wegvallen door een positieve test. De Burkinezen zijn niet te spreken over de manier waarop dat is gegaan. 

"Vrijdag arriveerde een medisch team om tests af te nemen, maar toen we het checkten bij de CAF zeiden zij dat het niet van hen afkomstig was", vertelde Firmin Sanou op de persconferentie. "Daarom weigerden wij de tests af te nemen".

"De CAF zou in de middag naar ons komen, maar arriveerde pas om elf uur 's avonds. De deadline van 48 uur voor de wedstijd is niet gerespecteerd en daarnaast waren het antigeentests en geen echte PCR-tests. Dit is onacceptabel", aldus de assistent-bondscoach. 

'Eisen een verklaring'

Aanvoerder Bertrand Traoré (ex-Vitesse en ex-Ajax) is ziedend. "Dit is een schandaal, we eisen een verklaring. We hebben ons tien dagen voorbereid op deze wedstrijd. We hadden onze problemen, maar het kan niet zo zijn dat ze je 24 uur voor de wedstrijd komen vertellen dat een paar spelers niet kunnen meedoen".