Justitie heeft Quincy Promes weer te pakken!

Quincy Promes is vaker in het nieuws door zijn problemen met justitie dan door zijn voetbalcapaciteiten. Ook deze keer komt het nieuws over de voetballer niet uit Rusland waar hij tegenwoordig voetbalt, maar uit Nederland. Justitie heeft namelijk voor 10 miljoen aan beslag gelegd bij de voetballer.

Quincy Promes vervolgd,veroordeeld en nu berooid?

Quincy Promes lijkt zich momenteel vooral in de kijker te spelen bij de Nederlandse justitie. Hij werd eerder al veroordeeld voor het neersteken van zijn eigen neef. Momenteel wordt de topvoetballer vervolgd voor het smokkelen van grote partijen drugs. De uitspraak moet nog komen, maar justitie eist een jarenlange celstraf. Daarmee bleek het leed nog niet geleden voor de eens zo succesvolle voetballer.

Justitie legt voor miljoenen beslag 

Inmiddels maakte bekendeburen.nl namelijk bekend dat justitie begin februari 2024 beslag gelegd heeft op de huizen van de voetballer. Het gaat daarbij om 9 panden in Amsterdam, Utrecht en Abcoude. Daarmee wordt het druk, want eerder liet zijn neergestoken neef al beslag leggen op een pand in Utrecht voor een waarde van EUR 630.000,-.

Bekendeburen.nl meldt dat justitie het conservatoir beslag heeft om vorderingen zeker te stellen. Hiermee lijkt het erop dat, als Promes in de drugszaak veroordeeld wordt, justitie ook een zogenoemde ontnemingsvordering in wil dienen. Dit zou betekenen dat zij de gelden die hij met de drugs verdiend zou hebben af willen pakken. een volgende rechtszaak lijkt zich dus aan te dienen.

Voetbalt Quincy Promes eigenlijk nog?

De voetballer zelf is inmiddels terug gekeerd naar Spartak Moskou om uit handen van justitie te blijven. Zijn advocaat gaf eerder aan dat hij na zijn voetballoopbaan terug wil keren naar Nederland om zijn straf uit te zitten. Er gaan echter ook geruchten dat hij probeert de Russische nationaliteit te krijgen om zo te kunnen reizen en uit handen van justitie te blijven. Hoe het ook is, ook in Rusland haalt Promes eerder het nieuws door crimineel gedrag dan door zijn prestaties op het veld.