Ten Hag baart opzien met mening over Onana: ‘Op één na beste doelman van Engeland’

Andre Onana was in het Champions League-treffen met Galatasaray opnieuw de schlemiel bij Manchester United. De doelman maakte wederom een kostbare fout en zag zijn club uiteindelijk met 3-3 gelijkspelen. Nooit eerder kreeg een club in de Champions League in de eerste 5 wedstrijden in de groepsfase 14 doelpunten tegen. 

Het is niet de eerste keer dat de oud-Ajacied de fout in gaat bij de club uit Engeland. Juist de afgelopen weken leek hij zijn vorm te hebben gevonden, maar niets bleek minder waar nadat hij de 3-3 van Hakim Ziyech op kinderlijke wijze langs hem liet gaan. Erik ten Hag blijft de doelman steunen, zo laat hij weten op een persconferentie. "Als je de boel analyseert, zul je zien dat Andre de op één na beste keeper in de Premier League is. Dat is gebaseerd op statistieken. Er is maar één doelman die meer expected goals voorkomt dan hij.”  

Druk op Onana blijft groot 

Daags na het verloren treffen met Galatasaray laat de zaakwaarnemer van Altay Bayindir weten dat de Turkse doelman van Manchester United zijn vizier op de eerste plek onder de lat heeft gericht. In. Gesprek met Sport Digital laat hij het volgende weten. "Hij wil het roer overnemen als de nieuwe nummer één keeper voordat Onana naar de Afrika Cup gaat. Dat is zijn doel." Onana zal met Kameroen aan de Afrika Cup deelnemen in Februari.