Vermoedelijke opstelling: Slot doet geheimzinnig over 'nummer 10'

Zaterdagavond is het tijd voor de topper tussen Feyenoord en AZ. De Rotterdammers hebben met Justin Bijlow, Gernot Trauner, Patrik Wålemark en Sebastian Szymánski de nodige afwezigen. Ook aanvoerder Orkun Kökcü is er door een schorsing niet bij.

Tegen SC Heerenveen pakte de Turkse middenvelder nameljk zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Dit zorgt ervoor dat Arne Slot moet gaan schuiven op het middenveld. "Zo moeilijk is dat niet hoor", vertelt hij op de persconferentie. "Wieffer en Timber kunnen gewoon spelen en we hebben genoeg namen die ook op 'nummer 10' uit de voeten kunnen. Hoe we dat gaan invullen zullen jullie zaterdag wel zien."

Een ander probleem heeft Slot al wel opgelost. Bij het gemis van Kökcü, Bijlow en Trauner moet iemand anders de aanvoerdersband dragen. Dat wordt Lutsharel Geertruida. Verder treedt Feyenoord met de bekende namen aan. Zo staat Santiago Gimenez in de spits en zullen Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi de vleugels bestrijken. Javairô Dilrosun lijkt de aanvallende middenvelder te worden bij de Rotterdammers.

Bekijk hier de vermoedelijke opstelling van Feyenoord voor het duel met AZ!