Feyenoord-target Van den Belt baalt van PEC Zwolle: "Ik ben toch niet onmisbaar?"

Deze winter had Thomas van den Belt van PEC Zwolle graag de overstap gemaakt naar Feyenoord. De middenvelder baalt ervan hoe zijn huidige club zich opstelde in de afgelopen transferperiode. "Het is voor mij pijnljk om Feyenoord te zien voetballen nu."

Tegenover Voetbal International doet hij zijn verhaal. "Dat zulke clubs (ook AZ was voor hem in de markt) voor mij zouden komen had ik niet verwacht. In de zomer dacht ik: Als ik na dit seizoen naar de subtop van de Eredivisie zou kunnen, dan is dat prachtig. Dan komt in de winterstop ineens de koploper. Dat is speciaal. Helemaal omdat ik al van jongs af aan Feyenoord-fan ben. Dat was echt een droom voor mij geweest."

"Persoonlijk is het wel een teleurstelling dat het niet door is gegaan. Ik weet dat ik belangrijk ben voor PEC Zwolle, maar ik ben toch niet onmisbaar?", vraagt hij zich hardop af. "We hebben genoeg kwaliteiten om het zonder mij te redden."

Kolkende Kuip

"Ik wilde echt heel graag naar Feyenoord, maar het voelde niet goed om te gaan muiten. Als ik nu Feyenoord zie spelen in een kolkende Kuip, met alle blessures die ze hebben en wedstrijden die eraan zitten te komen, dan is dat pijnlijk. Ik had daar kunnen staan en ik ben ervan overtuigd dat ik van waarde had kunnen zijn", eindigt Van den Belt zelfverzekerd.