Kranten kritisch op Ajax: "Ondanks voorzichtigheid opvallend slordig"

Daar waar Ajax-trainer John Heitinga nog mild was in zijn bewoordingen, zijn de kranten van de vrijdagochtend dat veel minder. Zij zijn uiterst kritisch over het spel van de Amsterdammers en lichten de door de ondergrens gezakte spelers uit.

"Ajax mag zich dolgelukkig prijzen met de uitslag", zegt Willem Visser in De Volkskrant. "Tussen het hemeltergende gepruts kregen zij voetballes van Union Berlin. De ploeg die nu op het veld staat heeft te weinig kwaliteit om de Europese top te verontrusten. Stapje naar voren en dan weer naar achteren, geen creativiteit, geen diepgang, eeuwig breedtespel en vooral geen risico", somt hij de problemen op.

Schril contrast

Ook het Algemeen Dagblad houdt zich niet in. "Dit elftal kost zo'n 120 miljoen euro en speelde in een bejaardentempo op dit Europese toneel. Wat een contrast met de afgelopen jaren waarin Ajax juist naam maakte over de landsgrenzen met flitsend voetbal. Kijk naar Kenneth Taylor, die vrijwel elke bal achteruit speelde of de onherkenabre Devyne Rensch", noemt de krant een paar individuen. 

Bij De Telegraaf waren ze minder hard in de bewoordingen, maar ging het vooral over het slordige spel van de Ajacieden. "Vanwege de countertactiek van Union Berlin is het logisch dat Heitinga zijn ploeg in het Duitse countermes wilde laten lopen. Maar zo behoudend als Ajax in de eerste helft speelde was ook weer overdreven. Ze kwamen niet eens tot één doelpoging en waren ondanks de voorzichtigheid opvallend slordig."