Ajax komt met de schrik vrij: "We hebben wat geluk gehad"

Ajax speelde donderdagavond teleurstellend gelijk tegen Union Berlin. De Amsterdammers schoten tijdens dit duel niet één keer(!) op doel en kwamen goed weg met een afgekeurd doelpunt. Trainer John Heitinga was uiteindelijk dan ook opgelucht met een gelijkspel: "Gelukkig hebben we een geweldige keeper die er veel ballen uit houdt", vertelde de coach van Ajax.

"Ik heb een elftal gezien dat vocht voor elkaar, maar we konden niet het verschil maken in balbezit", begint Heitinga op de persconferentie na afloop van het duel. "We hebben weinig tot geen kansen gecreëerd en dat moet volgende week beter", stelt de oefenmeester.

Gelukkig met gelijkspel

Terugkijkend op de wedstrijd kan de trainer blij zijn met een gelijkspel tegen de nummer twee van de Bundesliga. "Ik denk dat we vandaag wel wat geluk hebben gehad, zeker dat de bal tegen de arm van een van hen kwam. Verder hebben we een goede keeper die er veel uit heeft gehouden vandaag", concludeert Heitinga.

Tekst gaat verder onder het Twitter-bericht

Over het feit dat Ajax niet eenmaal op het doel van de Duitsers schoot maakte Heitinga zich, opvallenderwijs, geen zorgen. "Het is een stugge ploeg en ik weet zeker dat wanneer we volgende week beter voor de dag komen, wij wel op doel gaan schieten. We hadden veel balbezit, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op", sluit hij optimistisch af.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers