SC Heerenveen neemt afscheid van Joost van Aken

Joost van Aken vertrekt van SC Heerenveen naar het Engelse Sheffield Wednesday. De lange verdediger doorliep woensdagochtend de medische keuring in Sheffield, waarna hij een contract voor vier seizoenen tekende. Bij de transfer zou een bedrag van drie miljoen gemoeid zijn.

​Als zestienjarige kwam van Aken in de jeugdopleiding van SC Heerenveen terecht. Drie jaar later mocht hij debuteren in de hoofdmacht, tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax. Van Aken kwam uiteindelijk tot drie doelpunten in 89 competitie wedstrijden. SC Heerenveen heeft in de persoon van Kik Pierie een ideale vervanger, maar zou Ramon Leeuwin ook als opvolger beschouwen. 

"Ik ben hier als jeugdspeler enorm goed opgevangen en ik heb hier dan ook een fantastische tijd gehad", blikt de 23-jarige verdediger terug. "Daar ben ik de club, de trainers, medewerkers en de supporters enorm dankbaar voor. Bij Sheffield hoop ik mezelf verder te kunnen ontwikkelen om zo op een dag samen de stap naar de Premier League te maken. We gaan er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen."

Technisch manager Gerry Hamstra noemt het jammer dat Van Aken vlak voor het verstrijken van de transferdeadline vertrekt. Hij benadrukt echter dat de geboren Haarlemmer zich altijd correct heeft opgesteld en dat Heerenveen hem de kans niet wilde ontnemen. "De uitdaging in de Championship is hem dan ook gegund. Vanuit de jeugdopleiding heeft hij bijna honderd wedstrijden voor ons eerste elftal gespeeld. We wensen hem dan ook heel veel succes bij Sheffield Wednesday."

​SC Heerenveen heeft een mooie afscheidsvideo in elkaar gezet voor van Aken:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers