Janssen over gang van zaken bij Ajax: "Dit vindt niemand leuk"

Theo Janssen heeft zich in gesprek met FCUpdate uitgelaten over de huidige situatie bij zijn oude werkgever Ajax. De 42-jarige Arnhemmer is momenteel assistent-trainer bij Vitesse en heeft naar eigen zeggen medelijden met Maurice Steijn.

De oefenmeester uit Den Haag maakte deze zomer de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax en kijkt na een aantal maanden tegen één van de meest dramatische reeksen uit de clubhistorie aan. "Ik vind het vooral lastig voor de trainer", begint Janssen. "Hij krijgt natuurlijk een fantastische kans. Dan ga je naar een grote club als Ajax, vertrekken er heel veel spelers, krijg je er een blik aan spelers bij en die lopen voor Ajax-begrippen niet over van kwaliteit."

"Dan heb je bijna medelijden met hem. Krijg je als trainer zo'n mooie kans en dan kijk je naar het elftal en denk je: 'poeh, dat is niet zo heel goed." Janssen vindt het zeer onterecht dat iedereen de pijlen op Steijn richt. "Het ligt absoluut niet aan de trainer. Hij heeft nu steun nodig, een technisch directeur die hem gaat helpen en vervolgens samen zorgen dat Ajax weer in de ligt komt. Zoals we Ajax op dit moment zien, vindt bijna niemand leuk."

De komst van adviseur Louis van Gaal is volgens Janssen een goede zaak. "Hij kan daar zeker in gaan sturen. Het is een topcoach en heeft het fantastisch gedaan bij de clubs waar hij heeft gezeten. Hij zal leiding moeten gaan geven in het technische beleid. Laat ze teruggaan naar goede spelers halen die bij Ajax passen", zegt hij tot slot.

Ook interessant