Perez kraakt excuses Feyenoord: "Wist je toch?!"

Het vijfde puntenverlies van Feyenoord dit seizoen heeft voor een hoop opschudding gezorgd in Rotterdam-Zuid, omdat men rekening hield met een klopjacht op koploper PSV. Nu het gat twaalf punten is worden een aantal factoren genoemd, maar daar gaat Kenneth Perez zeker niet in mee.

Volgens de Deen kunnen een aantal excuses de prullenbak in en hij sluit zich aan bij de woorden van Mats Wieffer, die in de winterstop al zei dat het niet alleen pech was. "Wieffer zei het zelf heel goed in een interview tijdens de winterstop. Hij zei dat het niet alleen maar pech kan zijn. Ik vond hem in de eerste helft zo ontzettend goed. Hij was de spielmacher in de eerste helft, hij maakte het tempo en durfde aangespeeld te worden met een man in de rug. In de tweede helft verzaakte hij, en speelde alles terug. Hij stond symbool voor het verschil."

Vooral de tweede helft in De Kuipt maakte duidelijk dat de Rotterdammers nog een leider missen, aldus Perez. "Dat is ook de kwaliteit van een team om op een gegeven moment te zeggen: ‘het lukt niet meer wat we van plan waren, laten we even terugzakken’. Want in de eerste helft zetten ze echt fantastisch druk. Dat lukte op een gegeven moment alleen niet meer."

Excuses zijn ongeldig

Vlak voor én na rust waren de bezoekers uit Gelderland trefzeker en daar kon Feyenoord ook in de slotfase niet genoeg tegenover stellen. "Ik waardeer het altijd aan een ploeg als ze bij een gelijke stand toch proberen te blijven voetballen in plaats van alleen maar met hoge ballen te gaan werken. Maar bij Feyenoord was het wel op een heel laag tempo."

De afwezigheid van een aantal spelers, door de Azië en Afrika Cup, is volgens de voormalig voetballer geen geldig excuus voor de remise tegen NEC. "In elk interview wordt dat gezegd! Maar dat wist je toch toen je ze aantrok. Dat is nou eenmaal de selectie die Feyenoord heeft samengesteld in de zomer. Dan hadden ze andere spelers moeten kopen die niet worden opgeroepen voor dit soort toernooien", besluit Perez.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers