Schreuder wilde 'een van de grootste Serie A-transferflops' naar Ajax halen

Alfred Schreuder heeft afgelopen zomer geprobeerd om Charles De Ketelaere naar Amsterdam te halen. AC Milan ging er echter, voor 35 miljoen, mee vandoor en dat heeft de Belg nog geen windeieren gelegd.

Scheuder kent De Ketelaere van hun gezamenlijke tijd bij Club Brugge. De trainer polste de Belg voor een transfer naar Ajax: "Ik heb hem in het begin van het seizoen gesproken en toen had hij het over een grote uitdaging die hem te wachten stond. Ik probeerde hem mee te nemen naar Ajax, maar Charles wilde alleen naar Milan", zegt Schreuder tegen het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. Die krant is nog niet overtuigd van de Belg. Het medium noemde De Ketelaere een van de grootste transferflops van dit Serie A-seizoen.

Ook met de carrière van Schreuder ging het minder na het gesprek met de Belg. De Nederlandse oefenmeester moest na teleurstellende resultaten in januari al het veld ruimen bij Ajax. Daarna werd John Heitinga voor de groep gezet in de ArenA.

Vergelijking met Frenkie

"Charles heeft wat kansen gemist, maar hij weet hoe hij moet scoren. Hij is bijzonder professioneel, want 's avonds laat gaan feesten hoort niet bij hem. Hij doet mij wat denken aan Frenkie de Jong: een intelligente kerel die alles opoffert voor het voetbal. Hij ziet er misschien wat verlegen uit, maar hij werkt en vecht hard. Daarnaast is hij een echte winnaar en heeft hij een hekel aan verliezen", stelt Schreuder.

Feyenoord-doelman vertrekt