'Komst Ward zorgt voor meer daadkracht van Ajax op transfermarkt'

Met het aanstaande vertrek van Gerry Hamstra lijkt de komst van Julian Ward vrijwel zeker bij Ajax. De Engelsman komt over als directeur voetbalzaken en met zijn komst kunnen de Amsterdammers meer structuur verwachten, zo schrijft Het Parool

De Engelsman zou namelijk enorm graag werken met een planning. 'Hij stuurt met zijn voetbalvisie scouts gericht op pad. Ward heeft geen verleden als voetbalspeler, maar zijn overige kwaliteiten compenseren dit. Hij werkt bij Liverpool met een complementair team. In de Johan Cruijff ArenA moet Ward een drijvende kracht vormen bij de reorganisatie van de scouting met Maurits Hendriks', aldus het medium.

Het verschil in budget moet geen problemen gaan opleveren in Amsterdam, want hij zou volgens Het Parool alle talenten op zijn computer hebben staan. Zijn relaties en de heldere manier van communiceren gaat Ajax plezier opleveren en meer daadkracht op de transfermarkt. Zijn status en aanzien helpen ook om bepaalde spelers aan te trekken.

'Spygate'

Het Nederlandse dagblad noemt Ward echter geen ideale schoonzoon, omdat hij is betrokken bij een 'spygate'. Hij zou namelijk samen met de hoofd jeugdopleiding van zijn huidige werkgever, Dave Fallows, meerdere keren ingebroken hebben in een systeem van concurrent Manchester City. Het systeem heet Scout7 en in dit systeem stond veel informatie van scouts. Er is geen bekentenis, maar zijn naam zingt wel rond. Daarnaast snappen mensen niets van zijn plotselinge vertrek uit Liverpool.