Koeman blikt vooruit op #NEDGIB: "Zeker na vrijdag zijn we extra gemotiveerd"

Ronald Koeman is vanzelfsprekend niet tevreden over het duel tegen Frankrijk en eist verandering van zijn ploeg tegen Gibraltar. In aanloop naar dit duel vond er in Zeist een persconferentie plaats en daarin deed de bondscoach een aantal aandachtspunten uit de doeken voor de komende interlands van Oranje.

Het debacle tegen Frankrijk is afgesloten en de selectie heeft besloten dat duel achter zich te laten, want daar was door problemen met het vliegtuig extra tijd. "Het was voordelig dat we 2,5 uur vertraging hadden. Konden we beelden allemaal terugkijken. Dan ben je confronterend. Ik ben niet iemand die heel veel praat maar als ik wat zeg, hoop ik dat het aankomt." Er heerste voornamelijk teleurstelling bij de technische staf van het Nederlands elftal over het grote verschil tussen Frankrijk en Nederland.

Het doel van Oranje tegen Gibraltar is vrij duidelijk. "De eerste stap is winnen en de tweede zoveel mogelijk goals maken. Van minuut 1 tot minuut 97 zullen we er alles aan moeten doen om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Dat is de extra boodschap", laat hij optekenen. Ook Nathan Aké is niet van plan opnieuw te verliezen. "Ik ga de wedstrijd in zoals altijd. Zeker na vrijdag zijn we extra gemotiveerd." 

Wisselingen?

De tweede treffer zag er erg knullig uit, maar de bondscoach neemt doelman Cillessen niets kwalijk. "Zijn positie was iets te ver terug. Het was een geweldige bal die werd ingedraaid, maar hij was iets te ver weg. We vonden dat zijn positie iets meer naar voren had kunnen zijn. Dat was een twijfeltje, voor de rest niet." Taylor werd vroegtijdig gewisseld, maar dat was niet omdat hij de slechtste van veld was, aldus Koeman. "Je moet wissel niet zien omdat hij slechtste van het veld was. Als trainer moest ik iets veranderen. Ik wilde Wout brengen, dan moest er een zes af. De keuze was tussen hem en Marten."