Koeman zeer tevreden over ontwikkeling Aké: "Wat wij willen, doet hij"

Ronald Koeman en Nathan Aké stonden zondagmiddag de pers te woord in aanloop naar het EK-kwalificatieduel tegen Gibraltar en buiten de wedstrijd om ging het ook over de ontwikkeling van de centrale verdediger. De bondscoach en Pep Guardiola, de trainer van Manchester City, zijn enorm te spreken over hem.

Niet alleen bij Oranje, maar ook bij Manchester City heeft Aké een basisplaats bemachtigd en dat verdient complimenten volgens zijn twee trainers. "Ik vind het ongelooflijk knap hoe hij zich ontwikkeld heeft. Wat wij willen, dat doet hij. Ik had hem als voorbeeld kunnen stellen voor de rest, maar dat heb ik niet gedaan. Maar in mijn gesprek met hem wel, één op één. Omdat hij in een team speelt wat denk ik een voorbeeld is van hoe voetbal kan en moet worden gespeeld."

Guardiola belde vorige week met de bondscoach om hem te feliciteren met zijn verjaardag, maar wilde Koeman ook even op het hart drukken dat hij voorzichtig moest zijn met zijn verdediger. Dat zegt veel over de ontwikkeling en het aanzien van de linkspoot, aldus Koeman.  "Direct erna zei hij: pas wel op met Aké hè. Dat zegt wel veel, als zo’n manager dat zegt", vertelt hij over het telefoongesprek. 

Feyenoord-doelman vertrekt