Koeman geeft update over terugkeer Gakpo en De Ligt: "Morgenvroeg beslissen of ze kunnen starten"

Ronald Koeman zag zijn ploeg afgelopen vrijdagavond stevig ten onder gaan tegen Frankrijk. Niet de gewenste manier om te starten aan de EK-kwalificatie, maar maandag wacht de volgende tegenstander alweer. Gibraltar staat dan tegenover Oranje en de bondscoach blikt vooruit op dat duel.

Voordat de journalisten vooruitblikken op het duel van maandagavond krijgt Koeman de vraag of zijn ploeg de tik van vrijdagavond al verwerkt heeft. "Dat weet ik niet. De ploeg is zelfkritisch. Dat was ook nodig na de prestaties van vrijdag. We hebben het vooral gehad over de opbouw en de intensiteit van spelen. Ook het terugschakelen kwam ter sprake. Het eerste gedeelte zat er geen tempo in. We deden niet waar we op getraind hadden en dat was de teleurstelling", laat de bondscoach weten.

Bij de terugkeer in Zeist waren doelman Bart Verbruggen en centrale verdediger Matthijs de Ligt weer fit genoeg om aan te sluiten bij de groep, zij moesten afhaken wegens een opgelopen virusinfectie. Een dag later, op zondag, keerde ook Cody Gakpo weer terug. Hij weet nog niet in hoeverre zij inzetbaar zijn tegen Gibraltar. Dat is even afwachten nog. Morgenvroeg beslissen wij of ze kunnen starten of dat we ze achter de hand houden."