Amrabat noemt dissonant bij Oranje: "Hij oogt als een jeugdspeler, dat kan niet in de top"

Nordin Amrabat zat zondagochtend bij Goedemorgen Oranje en blikte samen met de andere tafelgasten op de 4-0 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Hij heeft niet alleen kritiek op het spel van Oranje, maar ziet vooral Kenneth Taylor diep door het ijs zakken.

Hij vergelijkt het nationale team van Marokko met het elftal van bondscoach Ronald Koeman en ziet een groot verschil. "Wat mij opviel, helemaal als je het vergelijkt met Marokko, het Nederlands elftal speelt niet met passie." Daarna analyseert Amrabat het optreden van de Ajax-middenvelder. "Ik wil Kenneth Taylor niet nog een keer voor de bus gooien, want die jongen heeft al een heel zwaar weekend gehad, maar het viel mij op dat hij bij de 1-0 van Griezmann de bal verliest en niet terugsprint. Hij jogt gewoon terug. Als hij terugsprint, kan hij de bal nog onderscheppen."

Doordat de Franse ploeg de fouten van hem én het Nederlands elftal gemakkelijk wisten af te straffen, ontstond er volgens de voormalig international van Marokko een mooie les voor Taylor. "Dat is voor zo'n jonge jongen het niveauverschil. Dit is de top van de wereld, dan moet je gewoon sneller schakelen. De alarmbellen moeten gelijk afgaan. Je moet gelijk terug. Dat is wat ik bedoel met passie. Als je met passie en intensiteit speelt, dan gaat je duelkracht omhoog. Nu oogt hij als een jeugdspeler. Hij heeft een raar moment en dan pas reageert hij. Dat kan niet in de top."

Het was echter geen individu die zorgde voor een harde nederlaag, want Amrabat zag een hele hoop verbeterpunten bij Oranje. "Nederland speelt best wel voorspelbaar. De meeste spelers staan al in positie. Er is weinig beweging en geen diepgang. Als je de goal van Mbappé ziet: hij trekt een sprint van dertig meter in de diepte. Dat zie ik bij het Nederlands elftal niet, maar is wel topvoetbal." Maandagavond ontvangt het Nederlands elftal het nationale team van Gibraltar.