Oranje krijgt goed nieuws uit ziekenboeg: De Ligt en Verbruggen terug na virusinfectie

Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen zijn hersteld van hun virusinfectie en sluiten weer aan bij de selectie van het Nederlands elftal, zo laat de KNVB zaterdagmiddag weten via de officiële kanalen.

Het tweetal moest net als Sven Botman, Cody Gakpo en Joey Veerman afgelopen donderdag het trainingskamp verlaten vanwege een virusinfectie. Volgens De Telegraaf zou de oorzaak een voedselvergiftiging zijn, maar een woordvoerder van de KNVB meldt zaterdag aan het Algemeen Dagblad dat het buikgriep betreft. De Ligt en Verbruggen zijn voldoende hersteld voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar van aanstaande maandag.

Lutsharel Geertruida is niet inzetbaar tegen Gibraltar en keert daarom terug naar Feyenoord. De 22-jarige verdediger, die vrijdagavond tegen Frankrijk zijn Oranje-debuut maakte, viel in de slotfase van de wedstrijd geblesseerd uit.

Ook Stefan de Vrij verlaat het trainingskamp van het Nederlands elftal. "In overleg met bondscoach Ronald Koeman is besloten dat de verdediger van Inter teruggaat naar Italië in verband met een op handen zijnde gezinsuitbreiding", meldt de KNVB. De Vrij zat aanvankelijk niet bij de definitieve selectie van Oranje, maar werd na de virusuitbraak alsnog opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman.

Feyenoord-doelman vertrekt