'Voedselvergiftiging oorzaak van zieke Oranje-internationals'

Het Nederlands elftal is donderdag zonder Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen naar Frankrijk gevlogen. De spelers haakten af bij Oranje wegens een virus. De Telegraaf weet nu wat daar de oorzaak van is geweest.

Op woensdagavond zouden deze spelers namelijk kipkerrie gegeten hebben en gelijk daarna ontstonden er klachten bij de voetballers. Zo hadden sommige maagklachten en werd er overgegeven. "Het is geen geheim dat de spelers van het Nederlands elftal al langer klagen over het eten dat zij in hotel Woudschoten in Zeist krijgen voorgeschoteld", zo schrijft de krant.

Positief

Toch is er ook een positieve kant van dit verhaal. Eerder op de dag was men bang dat er meerdere spelers ziek zouden worden van het virus, maar niet iedereen heeft kipkerrie gegeten. Dit betekent dat er de aankomende dagen waarschijnlijk niet meer spelers naar huis zullen gaan door ziekte.

Bondscoach Ronald Koeman riep gelijk drie vervangers op voor de vertrokken spelers. Na de wedstrijd tegen Frankrijk van vrijdagavond wordt er gekeken of de selectie nog nieuwe krachten nodig heeft.

Feyenoord-doelman vertrekt