EK-kwalificatie: twee krakers op het programma bij eerste kwalificatieduels!

De kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland gaat donderdagavond van start en in de eerste twee speelrondes staan er gelijk wat mooie affiches op de planning. Voor het Nederlands elftal begint de kwalificatiereeks vrijdagavond met een absoluut topduel tegen de verliezend WK-finalist Frankrijk. 

Donderdagavond staat er een herhaling van de laatste EK-finale op het programma. Engeland verloor toen op Wembley via strafschoppen van Italië. Voor de EK-kwalificatie reizen de Engelsen af naar Italië, waar de wedstrijd in het Stadio Diego Armando Maradona. 

Nederland en België

Nederland staat vrijdagavond tegenover het Franse nationale team en kreeg daags voor het duel een flinke domper te verwerken. Vijf Oranje-internationals zijn namelijk afgehaakt met een virusinfectie. 

Onze Zuiderburen nemen het in de eerste wedstrijd van de kwalificatiereeks op tegen Zweden, waar Zlatan Ibrahimovic zijn rentree maakt. Hiermee breekt een nieuw tijdperk met Domenico Tedesco aan en zonder routiniers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Eden Hazard.

Bekijk hier enkele mooie affiches in speelronde 1 van EK 2024-kwalificatiereeks:

EK 2024 Nederland Frankrijk België

Feyenoord-doelman vertrekt