Blessure-update over Geertruida: "Het ziet er niet goed uit"

Ronald Koeman heeft een korte update gegeven over de blessure van Lutsharel Geertruida. De verdediger van Feyenoord viel in de slotfase van het EK-kwalificatieduel met Frankrijk (4-0) geblesseerd uit.

"Het ziet er niet goed uit", vertelde Koeman vrijdagavond na afloop van de wedstrijd bij de NOS. "Het lijkt erop dat het om zijn hamstring gaat". Geertruida, die tegen Les Bleus zijn Oranje-debuut maakte, verliet in de 87ste minuut hinkend het veld en werd vervangen door Tyrell Malacia.

De kans dat Geertruida komende maandag in de thuiswedstrijd tegen Gibraltar inzetbaar is, lijkt dus erg klein. Koeman hoeft zich echter geen zorgen te maken voor wat betreft de rechtsbackpositie. Denzel Dumfries mag tegen Gibraltar namelijk weer in actie komen. De vleugelverdediger van Internazionale zat tegen Frankrijk een schorsing uit.

Bij Feyenoord hopen ze dat de schade meevalt gezien het drukke programma. De koploper van de Eredivisie speelt volgend weekend de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. Een paar dagen later staat het duel met Ajax in de halve finale van de KNVB Beker op de rol.