De Mos komt terug op eerdere voorspelling: "Feyenoord wordt slapend en wandelend kampioen"

Feyenoord won voorafgaand aan de interlandbreak op de valreep met 2-3 van Ajax in Amsterdam en liep daardoor drie extra punten uit op de aartsrivaal. Met een voorsprong van zes punten op de achtervolger lijkt de landstitel binnen handbereik en Aad de Mos herziet zijn voorspelling, de analist kende Ajax eerder de favorietenrol toe.

Tijdens de rust van De Klassieker dacht De Mos dat het einde verhaal was voor de ploeg van Arne Slot. "Als Ajax in de rust 2-1 binnenkomt, dacht iedereen dat Ajax in de tweede helft ging doordrukken. Dat hebben ze nagelaten", vertelt De Mos in Goedemorgen Oranje. "Ik weet niet wat er in de thee zat tijdens de rust, maar die werden na de rust weggespeeld. Ik denk dat deze voorspelling in de prullenbak mag en dat nu Feyenoord slapend en wandelend kampioen van Nederland gaat worden."

Ook Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam zit aan tafel en is het eens met de voormalig voetbaltrainer. "Aad heeft helemaal gelijk. Ik denk dat de supporters van Feyenoord het nu wel met hem eens zijn", lacht de journalist van Voetbal International. Hans Kraay jr. moet ook lachen om de situatie, maar denkt wel dat er één iemand niet achter de woorden van De Mos staat. "Er is één iemand die het niet met hem eens is: Arne Slot. Die gelooft niet in slapend en wandelend kampioen worden, hij moet de boel scherp houden."

Feyenoord-doelman vertrekt