Premier League-top wil Amrabat: "United wilde hem huren met optie tot koop, Barcelona kampte met financiën en Chelsea had interesse"'

Sofyan Amrabat staat door een geweldig WK, zowel persoonlijk als met Marokko, in de belangstelling van de Europese top. De middenvelder speelt momenteel bij Fiorentina en was in de winter bijna speler van FC Barcelona, maar dat ging niet door wegens financiële problemen bij de Catalanen.

FC Barcelona wilde vlak voor het sluiten van de winterse transferwindow zaken doen met de Italiaanse club, maar kon zich geen huur met optie tot koop permitteren. Dat maakte Nordin Amrabat, de broer van Sofyan, bekend in het programma Goedemorgen Oranje. "United wilde hem huren met optie tot koop, maar dat wilde Fiorentina niet. Barcelona kwam, maar vanwege de financiële problemen zonder optie tot koop. De derde was Chelsea."

De huursom was volgens de 35-jarige speler van AEK Athene vrij fors en daardoor had zijn jongere broertje alle vertrouwen in een akkoord tussen de twee clubs, maar die bleef uit. "Sofyan dacht dat zou doorgaan. Maar Fiorentina zei gewoon nee. Geen sprake van. Wij willen de Conference League winnen, de Italiaanse beker winnen. Jij bent een van onze belangrijkste spelers, we laten je nu niet gaan. Van de zomer kunnen we in gesprek gaan over een transfer."

Het niet bereiken van een akkoord heeft tot onvrede geleid bij Amrabat en dat liet hij weten aan de clubleiding van Fiorentina. "Als Barcelona zich meldt, dan wil je graag die stap maken", blikte Nordin Amrabat terug. Hij is echter wel van mening dat er deze zomer een stevig geldbedrag op tafel gaat komen. "Als je daar vijf, zes maanden speelt... Als Barça je niet koopt, doet iemand anders dat dan wel. Fiorentina gaat sowieso cashen."

Feyenoord-doelman vertrekt