Gossip: deze 5 Nederlandse voetballers gingen vreemd

Naast het voetbal komen bekende voetballers regelmatig in de publiciteit. Soms vanwege hun werkzaamheden buiten het voetbal en soms vanwege andere activiteiten. Deze vijf Nederlandse voetballers kwamen in de media omdat ze vreemd gingen.

1. Rafaël van der Vaart

In 20213 scheidden Rafaël van der Vaart en Sylvie Meis. Hierna volgde zowel qua voetbal als qua liefdesleven een onrustige periode. De middenvelder vertrok van Hamburger SV naar Real Betis en had in die tijd een relatie met Christie Bokma. Toen journalist Frits Barend op bzoek was en beelden van de documentaire 'Helden' met Estevana Polman liet zien smolt Van Der Vaart. Hij vroeg Barend om hem met de handbalster in contact te brengen. Dat deed de journalist, maar mevrouw Bokma kreeg dit snel in de gaten. Zij trok haar conclusies en de rest is geschiedenis...

2. Wesley Sneijder

Toen Yolanthe Cabau zoenend in een parkeergarage werd gespot terwijl zij nog met Jan Smit ging was het land te klein. Met name het legendarische interview met moeder Smit staat bij veel mensen nog vers in het geheugen. Hier zie je nog één keer de highlights. (tekst gaat verder na de video)

Inmiddels is het huwelijk van Wesley en Yolanthe ook al lang verleden tijd. De openhartige Wesley Sneijder vertelt in een interview dat het feit dat hij regelmatig vreemd ging een van de redenen was voor de breuk. Inmiddels heeft hij veel spijt en hoopt hij op een verzoening, maar of Yolanthe daar nog zin in heeft? (tekst gaat verder na de video)

3. Andy van der Meijde

Ook ex-voetballer Andy van der Meijde is niet bepaald discreet als het om zijn liefdelsleven gaat. In zijn biografieën vertelde hij uitgebreid hoe drank, drugs en vreemdgaan zorgden voor een vroeg einde aan zijn voetballoopbaan. Sterker nog, de escapades van de voormalig voetballer zorgden voor zoveel ruzie met zijn ex-vrouw dat hij scheidde van zijn huidige partner Melisa Schaufeli om de bezittingen buiten de scheiding van zijn eerdere vrouw te houden. Ook is de relatie met zijn oudste kinderen daardoor moeizaam.

4. Ronald de Boer

Terwijl Ronald de Boer nog getrouwd was met zijn vrouw Sharon Cohen besloot hij dat hij ook met andere vrouwen naar bed wilde. Er volgende een lange rij 'scharrels' (zoals hij het zelf noemt). De laatste was met de veel jongere zakenvrouw Suze van Rozelaar. Dit was voor zijn vrouw de druppel en na het tekenen van de scheidingspapieren ging De Boer officieel samen met Van Rozelaar. Hoewel hij niet meer wil trouwen houdt de relatie stand en hebben zij inmiddels drie kinderen. 

5. Johan Cruijff

De beste Nederlandse voetballer had ook buiten de lijnen een reputatie als womanizer. Vriend en journalist Johan Derksen vertelt in dit artikel een aantal pikante annekdotes.

Overigens heeft de weduwe van Johan Cruijff fel van zich afgebeten en ontkend toen zij de geruchten in deze biografie onder ogen kreeg.

Natuurlijk gaan er ook geruchten over andere voetballers. Niet iedereen is zo open. Zo ontkent deze bekende Nederlandse voetballer alle roddels met klem.