PSG gaat huizen van sterspelers extra beveiligen na onrust

Het blijft onrustig in Parijs. Lionel Messi vertrok, zonder toestemming, naar Saoedi-Arabië en het werd duidelijk dat de Argentijn de Franse hoofdstad gaat verlaten aan het einde van het seizoen. Fans van Paris Saint-Germain verzamelden zich bij het stadion en lieten hun onvrede blijken. Ook de huizen van Neymar, Marco Verratti en Christophe Gaultier werden bezocht.

Zij moesten het ontgelden bij de supporters. PSG werd in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Bayern München en staat momenteel eerste in de Ligue 1. Desondanks loopt het de laatste tijd niet lekker bij de Franse topclub. Zo werd de laatste wedstrijd, ondanks een enorme fout van oud-PSV'er Yvon Mvogo, verloren van FC Lorient (1-3). Het verschil met naaste belager Olympique Marseille is nu nog maar vijf punten met nog vijf duels te gaan.

Statement

PSG is nu met een statement gekomen omtrent alle onrust bij de club: "PSG veroordeelt in de krachtigste bewoordingen en onduldbare en beledigende acties van een kleine groep individuen, die deze woensdag plaatsvonden. Wat de verschillen ook zijn, niets kan dergelijke daden rechtvaardigen. De club geeft zijn volledige steun aan de spelers, het management en iedereen die geraakt wordt door dit schandelijke gedrag."