Ajax verliest, videogoals, kansen, maar was het rood voor Berghuis?

De wedstrijd Olympique Marseille - Ajax werd een voetbalspektakel met 7 doelpunten. Helaas trokken de Amsterdammers aan het korte eind na een rode kaart van Steven Bergwijn. Dé vraag is nu of de kaart voor Steven Berghuis terecht was. Bekijk de beelden en oordeel zelf...

Olympique Marseille - Ajax eindigt in 4-3, bekijk alle videogoals

Na een 2-2 ruststand ging het na rust al snel weer hard met de goals. Via 3-2, een rode kaart voor Steven Berghuis, 3-3 en 4-3 trok Ajax aan het kortste eind. Alle videogoals zie je hier.

Steven Berghuis krijgt een rode kaart na tussenkomst VAR, terecht of niet?

Gedurende de tweede helft nam de frustratie bij Steven Berghuis toe. Na een stevige charge, die je hierna ziet kreeg hij in eerste instantie geel van de scheidsrechter.

De VAR greep echter in en na het zien van de beelden trok de scheidsrechter alsnog rood. BIj het vertrek van Berghuis liepen de emoties hoog op. Dit leidde ertoe dat ook Ajax' assistent-trainer Michael  Valkanis naar de tribune werd verwezen.

Ondanks een 'mannetje minder' liet Ajax zich de kaas aanvankelijk niet van het brood eten, maar uiteindelijk waren de Fransen toch te sterk. Wat betekent dit voor de kansen op overwintering?

Kan Ajax nog overwinteren in Europa?

Door de nederlaag is overwinteren in de Europa League onmogelijk geworden. Toch is er nog een kans op Europees overwinteren. Als Ajax op 14 december de laatste ronde (thuis tegen AEK Athene) wint komen zij na de winterstop in actie in de tussenronde voor de Conference League. Bij een ander resultaat is het Europese avontuur waarschijnlijk afgelopen. Of Ajax kans maakt tegen AEK Athene valt te bezien. De Grieken willen na de remise in eigen huis vast iets goedmaken.