'Een terugkeer bij Ajax zou zeker leuk zijn'

Hij speelde tussen 2015 en 2019 bij Ajax en in totaal kwam hij tot maar zestien wedstrijden in de hoofdmacht. Nu is hij een van de smaakmakers van dit seizoen in de Eredivisie. Vaclav Cerny van FC Twente speelt alweer tien jaar in Nederland. Een periode met pieken en dalen.

Vooral door blessureleed brak de Tsjech nooit door in de hoofdstad: "Balen doe ik niet, zoiets overkomt je gewoon. Daar moet je reageren en dat heb ik helaas tot twee keer toe moeten doen. Het is jammer, want zulke zware blessures komen altijd onverwachts en ongelegen."

"Het niveau ligt hoog en de concurrentie is groot, dan moet je realistisch zijn. Via een andere route heb ik de weg omhoog weer gevonden en daar ben ik vooral heel blij mee." Cerny speelde sinds zijn vertrek voor achtereenvolgens FC Utrecht en FC Twente.

Terugkeer

Bij de Tukkers wil hij het seizoen goed afsluiten: "Dan ben ik ervan overtuigd dat er de komende zomer weer deuren open zullen gaan. Het is zeker mijn doel om nog een stap omhoog te maken. Ik ben pas 25, dus dat moet ook kunnen. Een terugkeer bij Ajax? Dat zou heel mooi zijn, maar na tien jaar in Nederland lijkt het mij ook wel mooi om ergens anders te gaan voetballen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers