Bart Nieuwkoop: alles over de verdediger van Feyenoord

Bart Nieuwkoop is bezig aan zijn tweede periode bij Feyenoord. Feyenoord. Maar wie is deze verdediger, wat is zijn marktwaarde en waar is hij geboren?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Feyenoorder in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de verdediger vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is hij geboren?

Bart Nieuwkoop werd geboren op 7 maart 1996 in Bergen op Zoom, Noord-Brabant.

Heeft Nieuwkoop een vriendin?

Bart Nieuwkoop heeft al enige tijd een relatie met Susan Den Houting. Het tweetal verwelkomde ook al hun eerste kindje, dochtertje Zoë.

Is hij actief op sociale media?

De Feyenoorder is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @bartnieuwkoop. Op zijn sociale media plaatst de verdediger vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Sterkhouder bij Feyenoord word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van de verdediger verloopt.

Op welke positie speelt Bart Nieuwkoop?

Bart Nieuwkoop speelt als rechter-vleugelverdediger, is rechtsbenig en 1,81 meter lang. In het seizoen 2024/25 speelt de verdediger bij Feyenoord met rugnummer 2. 

Voor welke clubs heeft hij allemaal gespeeld?

Bart Nieuwkoop doorliep de jeugdopleidingen van Tholense Boys, RBC Roosendaal, en Feyenoord. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Feyenoord (2023-heden)
  • Union Sint-Gillis (2021-2023)
  • Willem II (2019-2020)
  • Feyenoord (2011-2021)

Nieuwkoop dus al avonturen in België en Nederland meegemaakt.

Wanneer maakte de verdediger zijn profdebuut?

Zijn Eredivisiedebuut volgde op 4 oktober 2015 voor Feyenoord tegen De Graafschap. Inmiddels staat zijn teller al op meer dan honderd wedstrijden voor de Rotterdammers.

Welke prijzen heeft hij allemaal gewonnen?

De verdediger won al enkele prijzen in zijn carrière:

  • Feyenoord:
    • Eredivisie: 2016/17
    • Johan Cruijff Schaal: 2017, 2018, 2024
    • KNVB Beker: 2015/16, 2017/18, 2023/24

In een speciaal item van Feyenoord maakte de verdediger zich nog populairder onder de fans.

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen voor Feyenoord gaat hem goed af, maar speelde de Nederlander ook al eens een interland? Een duik in zijn interlandcarrière!

Kwam Beelen al eens in actie voor Oranje?

Bart Nieuwkoop speelde nog nooit voor het Nederlands elftal, maar maakte wel zijn debuut voor Nederland onder 20 op 4 september 2015.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze verdediger!

Wat is de marktwaarde van Bart Nieuwkoop?

De marktwaarde van Bart Nieuwkoop wordt in mei 2024 geschat op vier miljoen euro. Het is zijn hoogst geschatte waarde ooit.

Hoe zit het contract van Bart Nieuwkoop in elkaar?

Met zijn terugkeer bij Feyenoord in augustus 2023 zette Nieuwkoop een krabbel onder een contract bij Feyenoord dat loopt tot medio 2027.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers