Forbs houdt hoop op landstitel: "Ik zal nooit zeggen dat dat onmogelijk is"

Carlos Forbs gelooft nog altijd in een landstitel voor Ajax dit seizoen. De zomeraankoop, die voor 14 miljoen euro werd overgenomen van Manchester City, noemt de huidige prestaties 'onacceptabel', maar heeft desondanks nog vertrouwen in een goede afloop van het seizoen.

Ajax verloor donderdagavond met 2-0 van Brighton & Hove Albion in de groepsfase van de Europa League en wacht daardoor al negen duels op een zege. "Het is onacceptabel. Zwaar ook, voor supporters en voor ons", zo blikt Forbs in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de dramatische seizoenstart. "Ik heb vertrouwen in de groep en de staf, dat we beetje bij beetje naar een hoog niveau groeien. Het seizoen is nog lang".

De negentienjarige aanvallers is ook zelfkritisch. "Een goal en twee assists is te weinig. Mijn rendement moet omhoog. Dat gaat ook gebeuren. In de eerste maanden was het wennen aan het land, de club en het team. Ik ben dankbaar voor hoe ik ben opgevangen. Ajax voelde meteen als familie".

Ajax staat na zeven wedstrijden in de Eredivisie op de zeventiende (!) plaats. Aanstaande zondag staat het uitduel met koploper PSV op het programma. Forbs: "Dit wordt de grootste wedstrijd uit mijn carrière tot nu toe. Ik kijk ernaar uit".

Als PSV weet te winnen van Ajax, dan bedraagt het verschil op de ranglijst liefst 25 (!) punten. "Je zult mij nooit horen zeggen dat ik niet voor de titel ga. Dat is niet mijn mentaliteit. Ik ben hier voor titels gekomen. Wordt dat zwaar? Ja, maar ik zal nooit zeggen dat dat onmogelijk is", aldus Forbs.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers