Voormalig Akpom-manager vreest voor Ajax: "Dat kan hij niet"

Neil Warnock werkte tussen 2020 en 2021 samen met Chuba Akpom bij het Engelse Middlesbrough en de manager zet zijn vraagtekens bij de kans van slagen in de Eredivisie. Hij schrok van de transfersom die Ajax betaalde voor de aanvaller.

Hij vindt het een knappe prestatie van Middlesbrough om een dergelijke transfersom uit de onderhandelingen te slepen en deelt daarom ook complimenten uit. "Zo een bedrag ontvangen voor Chuba is een bloody miracle", zegt Warnock in gesprek met The Daily Mail. In Amsterdam is men zeer blij met de komst van Akpom, omdat Brobbey momenteel nog altijd zoekende lijkt naar zijn beste vorm.

Volgens de oud-manager van de 27-jarige Engelsman is het geen verstandige instelling om hem als concurrent van Brobbey te zien, want Akpom is volgens de oefenmeester geen aanvaller. "Ik heb er nooit aan gedacht om hem daar neer te zetten, dat kan hij niet. Ik hoop dat Ajax hem niet gehaald heeft om in de spits te zetten, anders speelt hij volgend jaar weer in Engeland of ergens anders."