Oranje is gewaarschuwd: "Wordt lastig om overeind te blijven"

Het Nederlands Elftal wacht maandag een loodzware wedstrijd tegen Griekenland. De Oranje leeuwen worden voorafgaand aan het duel gewaarschuwd door Angelos Charisteas. De Griekse oud-spits van Ajax en Feyenoord heeft een hoge pet op van de ploeg van Gus Puyot.

"Het heeft jarenlang ontbroken aan vastigheid", vertelt Charisteas aan de NOS. "Het was een komen en gaan van spelers én trainers. Pas nu is er weer een kern waarop kan worden gebouwd." De Grieken staan momenteel boven Oranje in Poule B van de EK-kwalificatie. "Hij (Poyet, red.) durft keuzes te maken en is daar duidelijk in. Hij brengt met duidelijke regels rust in de ploeg."

Lastige opgave

Oranje moet maandagavond winnen om kwalificatie voor het EK in eigen hand te houden. Volgens Charisteas wordt dit een lastige opgave. "De spirit die Poyet erin heeft gekregen, zie ik nu niet terug bij Oranje. Koeman heeft dat nog niet voor elkaar weten te krijgen. Ik denk eerlijk gezegd dat het in Athene heel lastig voor ze wordt om overeind te blijven."

Na de 0-2 overwinning van de Grieken in Ierland, zit de sfeer weer goed bij de ploeg van Puyot. "Deze spelersgroep heeft het goede gevoel weer teruggebracht. Ze zitten in de ideale flow voor deze wedstrijd tegen Nederland", besluit Charisteas.