Reiziger boos op Ajax: "Ik was beter dan Heitinga"

Michael Reiziger was zeer teleurgesteld en boos toen Ajax vorig seizoen voor John Heitinga koos als vervanger van Alfred Schreuder. De toenmalig assistent van Schreuder vond dat hij 'de betere persoon' was voor die functie en hoopte de kans te krijgen.

Reiziger is zondagochtend in de hoedanigheid van bondscoach van Jong Oranje aanwezig in de ESPN-studio voor het programma Goedemorgen Eredivisie. Toch komt hij niet onder een aantal vragen over oud-werkgever Ajax uit. De oud-verdediger en voormalig assistent van Schreuder en Ten Hag moet toegeven dat hij op een niet fijne manier is vertrokken uit Amsterdam. 

Beter dan Heitinga

Reiziger blikt terug op de situatie. "Hoe het gegaan is, dat laat ik wel in het midden. Alleen er waren wat dingen. Het was niet duidelijk. Daar zaten we in die ochtend mee. Hoe gaan we het doen? Die duidelijkheid zocht je op dat moment." De voormalig rechtsback geeft toe dat hij teleurgesteld was met de gang van zaken. "Misschien ook boos natuurlijk, maar op een gegeven moment heb je wel van: we moeten deze club wel weer vooruit zien te brengen. Dan moet je dat ook naast je schuiven en dan ga je door. Natuurlijk denk je van ja: ik denk dat ik de betere persoon was. Zo niet, leg het me dan uit van waarom niet. Dat miste ik van tevoren, en daarna", bekent hij. 

Reiziger moest zijn rol als assistent-trainer al snel accepteren. "De volgende wedstrijd stond al om de hoek. Dat was Excelsior-uit en dat was denk ik na twee dagen al. Ik zei ook tegen John: vandaag ben ik gewoon boos. Morgen sta ik er. Dan moeten we het toch doen". Reiziger gaf eerder in de uitzending aan dat hij wel ooit hoopt eindverantwoordelijke te zijn bij Ajax 1.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers