Steun voor Steijn: "Dat vind ik lullig voor hem"

Bart Vriends vindt het vervelend voor Maurice Steijn dat zijn avontuur als trainer van Ajax niet goed heeft uitgepakt. De aanvoerder van Sparta Rotterdam vindt het 'sneu hoe het is gelopen'.

Ajax maakte afgelopen maandag bekend de samenwerking met Steijn te stoppen. "Ik heb hem een bericht gestuurd en hij heeft gereageerd", vertelde Vriends zaterdagavond na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0) voor de camera van ESPN. "Ik heb het van de zijlijn bekeken en ik vind het gewoon sneu hoe het is gelopen".

"Het doet er niet toe wat er intern is gebeurd", voegde Vriends eraan toe. "Ik heb het van een afstand gevolgd. Ik had voor hem gehoopt dat deze stap een waardevolle zou zijn. Een stap die hem als trainer kon liften. Het heeft niet uitgepakt hoe hij had gehoopt. Dat vind ik lullig voor hem. Hij heeft er ongetwijfeld alles aan gedaan".

Vriends werkte van april 2022 tot juni 2023 samen met Steijn bij Sparta Rotterdam, waar de Haagse coach een succesvolle periode kende. In het seizoen 2021/2022 wist hij Sparta op wonderbaarlijke wijze in de Eredivisie te houden. In het daaropvolgende seizoen loodste hij de club naar de play-offs om Europees voetbal, waarna hij overstapte naar Ajax.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers