René van der Gijp adviseert Ajax voor clash met PSV: "Ik zou afbellen"

Ajax heeft zondagmiddag geen schijn van kans tegen PSV, zo oordeelt René van der Gijp. De 62-jarige voetbalanalist denkt dat de Amsterdammers maar beter thuis kunnen blijven.

"PSV - Ajax dit weekend. Een walk-over?", zo vroeg presentator Wilfred Genee vrijdagavond in de uitzending van Vandaag Inside aan tafelgasten Johan Derksen, Van der Gijp en Hélène Hendriks. "Ik zou afbellen", reageerde Van der Gijp. "Dat zou ik vandaag nog doen. Anders zit zondag het hele stadion vol, dat schiet ook niet op. Ik zou het nu een keer laten lopen. Dat is beter voor het vertrouwen".

PSV-trainer Peter Bosz vertelde vrijdag op de persconferentie dat hij niet verwacht dat zijn ploeg een hoge uitslag neerzet tegen Ajax. "Het is een beetje een acteur. Persoonlijk denk ik dat het 5-0 wordt", zo liet Derksen weten.

Waar Ajax een rampseizoen doormaakt, gaat het bij PSV vooralsnog crescendo. De huidige koploper van de Eredivisie heeft na negen speelrondes nog altijd het volle pond, terwijl de club uit de hoofdstad pas op vijf uit zeven staat. De slechte seizoenstart van Ajax kostte trainer Maurice Steijn begin deze week de kop.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers