ESPN: Bayern München laat oog vallen op Bergwijn

Bayern München is in de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler uitgekomen bij onder andere Steven Bergwijn, zo melden bronnen aan ESPN. Der Rekordmeister is door blessures van Kingsley Coman en Serge Gnabry op zoek naar alternatieven op de flanken.

​Coman viel afgelopen weekend geblesseerd uit en ligt er naar verwachting minimaal twee maanden uit. Daarnaast ontbreekt Gnabry al enkele weken. De Duitse international wordt op z'n vroegst eind februari terugverwacht.

Bergwijn lijkt niet de topkandidaat om de blessuregolf terug te dringen. Volgens ESPN hoopt Bayern München eerst een deal te sluiten met Granada om Bryan Zaragoza eerder naar de Allianz Arena te laten komen. De 22-jarige aanvaller zette in december zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Beieren, maar die verbintenis gaat pas vanaf komende zomer in. Granada wil de Spanjaard (vooralsnog) niet eerder laten gaan, al zijn er nog wel gesprekken gaande om de overgang te vervroegen.

Bayern München heeft ondertussen ook haar oog laten vallen op Bergwijn. De Duitsers hebben zich naar verluidt nog niet officieel gemeld bij Ajax. De transfermarkt sluit in Duitsland donderdag al om 18.00 uur. Voor de Amsterdammers zou een vertrek van de aanvoerder een aderlating zijn, met de transferdeadline en de topper tegen PSV in het verschiet.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers