Opstelling Ajax tegen Vitesse: basisplaats voor Akpom, Sutalo ontbreekt

De opstelling van Ajax voor het thuisduel met Vitesse is bekend. Trainer John van 't Schip gunt Chuba Akpom een basisplaats, terwijl Josip Sutalo niet van de partij is.

Akpom verkeert momenteel in opperbeste vorm. De 28-jarige aanvaller kwam in de voorgaande drie Eredivisie-duels, tegen FC Volendam, SC Heerenveen en Almere City, steeds als invaller tot scoren en mag het nu tegen Vitesse vanaf de aftrap laten zien. Akpom is de vervanger van Brian Brobbey, die nog niet volledig hersteld is van zijn blessure. De Engelsman wordt voorin ondersteund door aanvoerder Steven Bergwijn en Steven Berghuis.

In de achterhoede ontbreekt Sutalo. De Kroaat is net als Brobbey nog niet helemaal fit. Het centrum wordt daarom gevormd door Devyne Rensch en Jorrel Hato. Anton Gaaei start als rechtsback, terwijl Ar'Jany Martha links in de defensie begint. De twintigjarige verdediger krijgt de voorkeur boven zomeraankopen Borna Sosa en Gastón Avila.

Het middenveld wordt gevormd door Benjamin Tahirovic, Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor. Ajax en Vitesse trappen om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Opstelling Ajax tegen Vitesse: Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Martha; Tahirovic, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Akpom, Bergwijn

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers