Throwback: het laatste bezoek van Ajax aan NAC Breda

Voor het eerst sinds 2018/19 staat er weer een bezoek van Ajax aan NAC Breda op het programma. Hoe verliep die wedstrijd destijds, welke Ajacieden stonden er in de basis en wie kwam tot scoren?

Het is 24 november 2018 als Ajax om 18.30 uur een bezoek brengt aan het Rat Verlegh Stadion. Met Erik ten Hag aan het roer staat in speelronde 13 de uitwedstrijd tegen NAC op het programma. Van de elf namen die destijds in de basis stonden, is er geen enkele meer actief in Amsterdam.

Vanaf de bank kregen Zakaria Labyad, Klaas-Jan Huntelaar en Maximilian Wöber nog speelminuten. Dankzij een eigen doelpunt van Jethro Mashart komt Ajax vijf minuten voor de rust op een 0-1-voorsprong. In de tweede helft zorgen invallers Labyad (54') en Huntelaar (90+3') voor de twee andere treffers van de avond. Zo wint Ajax met 0-3 in Breda.

Opstelling Ajax tegen NAC in 2018

NAC-Ajax 2018/19

NAC Breda-Ajax, zondagmiddag 16:45 uur. Voor het eerst sinds 2018/2019 staan beide ploegen weer tegenover elkaar in een officieel duel.