Zit er een luchtje aan overspelen Jong Ajax - NEC? Manager competitiezaken KNVB werkte zes jaar voor NEC

Ajax heeft met verbijstering gereageerd op het besluit van de KNVB om het duel Jong Ajax - NEC (2-0) over te laten spelen. De wedstrijd, gespeeld op vrijdag 6 april j.l., moet over aangezien Ajax een niet-speelgerechtigde speler zou hebben opgesteld. Dit terwijl de KNVB blunderde in deze zaak en niet Ajax. De Amsterdammers zetten grote vraagtekens bij de zaak, zo schrijft de Telegraaf.

Teun Bijleveld, speler van Jong Ajax, pakte tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart en zou geschorst moeten zijn voor het duel met NEC. De KNVB liet echter weten dat Bijleveld gewoon mocht spelen, om vervolgens na het duel hierop terug te komen. "Wij hebben een menselijke fout gemaakt, betreuren het zeer, maar overspelen doet recht aan de situatie," liet de KNVB op de website weten.

Luchtje aan?

(Jong) Ajax vindt het een verdachte situatie, aangezien manager competitiezaken van de KNVB, Jan Bluyssen, voor zijn overstap naar de bond zes jaar voor NEC werkte. Bovendien is hij eindverantwoordelijke voor de gele-kaartenregistratie. Wordt vervolgd.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers