Lang geniet ervan om uitgefloten worden: "Dat betekent dat ze bang voor je zijn"

Noa Lang is de meest besproken man bij PSV vrijdagavond. Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord maakte de kersverse PSV-aankoop de winnende goal. In een interview met ESPN gaat de linksbuiten in op zijn spel, het gefluit en de beledigingen uit het publiek en op de wedstrijd tegen Sturm Graz.

Lang moet bij PSV veel de diepte opzoeken, zelf is hij erg tevreden met die rol: "Dat maakt me onvoorspelbaarder. Mensen verwachten wat anders van mij. Die vrijheid en diepgang." De oud-Ajacied speelde een goede wedstrijd namens PSV en maakte in de tweede helft ook de winnende goal namens PSV.

Tijdens de wedstrijd werd Lang wel uitgefloten door de Feyenoord-fans om zijn Ajax verleden. "Dat is mooi, een warm welkom ook." Op de vraag of de beledigingen hem niet raken, geeft Lang een karakteristiek antwoord: "Dat hoort erbij, ik geniet daar wel van. Je droomt om zulke wedstrijden te spelen en om profvoetballer te worden, dan is het mooi dat je uitgefloten wordt. Dan zijn ze een beetje bang voor je."

"Ik denk dat iedereen wel eens die momenten heeft, ik ben ook een mens", legt Lang uit wanneer hem gevraagd wordt naar zijn onzekerheden. "Ik heb ook wel een klein hart, bijvoorbeeld als ik na de wedstrijd die kinderen zie." Na afloop van de wedstrijd laat Lang zich van zijn beste kant zien door aandacht te besteden aan de aanwezige gehandicapte kinderen. "Maar op het veld heb ik dat niet. Daar ben ik goed in. Ik heb geen reden om daar onzeker te zijn."

Ook voor de wedstrijd van aanstaande dinsdag is Lang niet nerveus: "Als we zo spelen? Kom maar op." Dinsdagavond treden de Eindhovenaren om 20.30 uur op tegen het Oostenrijkse Sturm Graz in de derde kwalificatieronde voor de Champions League.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - PSV’

Vernielingen komen PSV-fans duur te staan: Feyenoord doet aangifte na ongeregeldheden

Transferexpert Fabrizio Romano: 'Europese topclub wil transferrecord Feyenoord breken'

Bizarre beelden: 'PSV-'fans' gooien tijdens Johan Cruijff Schaal stalen buis naar familievak' (VIDEO)

Noa Lang steelt harten van fans na wedstrijd met sympathieke actie

Kritiek op Feyenoord-middenveld tijdens Feyenoord - PSV: "Dit koppel gaat het niet worden"

VIDEO GOAL: Noa Lang schiet PSV op 1-0 voorsprong

'Kansloze' spreekkoren over Noa Lang zorgen voor afschuw op social media: "Te triest voor woorden"

Bosz verklaart keuzes in de opstelling: "Ik denk dat we met hem een grotere kans hebben om te winnen"

PSV-fans kijken kritisch naar opstelling van Bosz: "Zijn eerste grote fout"

Opstellingen Feyenoord – PSV: Stengs start in basis, debuut voor PSV-talent

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers