Sneijder ziet Oranje-basisplek weggelegd voor PSV-uitblinker

Jerdy Schouten is terug te vinden in de selectie van het Nederlands elftal, maar wat Wesley Sneijder betreft blijft het daar niet bij. De PSV-middenvelder moet in de ogen van de oud-speler meteen de voorkeur krijgen op het middenveld.

Sneijder kan zich heel goed vinden in de keuze van Ronald Koeman om de spelverdeler van PSV erbij te halen, zo zegt hij bij Veronica Offside: “Het is niet dat hij het een weekend laat zien, maar al een tijdje. Ook in Italië. Nederland is zo goed als zeker geplaatst, dus hij mag van mij ook spelen.”

Over Joey Veerman is Sneijder minder positief: “Ik vind hem vast aan de bal en hij maakt altijd de juiste keuzes. Veerman is daarentegen de laatste weken minder in vorm en liet het in grote wedstrijden niet zien. De kleinere wedstrijden kun je meevoetballen, maar in de Champions League en in de eerste helft tegen Ajax werd hij overlopen.”

"Dat verwacht je bij Ajax"

De oud-Ajacied geniet van het PSV van Peter Bosz dit seizoen: “Ik vind het heel leuk om naar PSV te kijken en ga er wel voor zitten. Schouten kijkt op het middenveld alleen vooruit, zoekt mensen tussen de linies en durft een bal naar voren in te spelen. Schouten weet waar de ruimte ligt en speelt hem in een keer vooruit. Dat verwacht je bij Ajax te zien, maar je ziet het bij PSV. Dus ik kijk graag naar PSV. Ik heb ze ook getipt als kampioen.”