De vijf meest spectaculaire edities van PSV – Feyenoord op een rij

De absolute topper aankomende ‘Super Sunday’ is de kraker tussen PSV en Feyenoord. De Eindhovenaren spelen in het Philips Stadion voor de 86e keer tegen de Rotterdammers, en wisten maar liefst 49% van de thuisduels tegen Feyenoord te winnen. De ploeg van Arne Slot is daarentegen dit seizoen beter begonnen dan PSV, aangezien de Rotterdammers nog geen énkel duel verloren hebben in de Eredivisie. Het belooft een spannend duel te worden zondag, maar hoe ging het eigenlijk in het verleden? Voetbalflitsen zet de meest spraakmakende edities op een rij.

PSV – Feyenoord (0-4) 2021/2022

Dit is een wedstrijd die veel PSV-supporters graag willen vergeten. In eigen huis werden de Eindhovenaren totaal overrompeld door de energieke ploeg van Slot. Door doelpunten van Jens Toornstra (2x), Bryan Linssen en Cyriel Dessers wisten de Rotterdammers de grootste uitoverwinning te boeken op PSV sinds het 1964/1965 seizoen, toen er weliswaar ook met 0-4 werd gewonnen.

Bekijk hier de samenvatting van deze wedstrijd

PSV – Feyenoord (0-1) 2016/2017

Het 2016/2017 seizoen is voor de meeste Feyenoorders een seizoen om nooit meer te vergeten. Na 17 jaar werden de Rotterdammers eindelijk landskampioen onder leiding van toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst. In dit seizoen wist de ploeg uit Rotterdam ook uit tegen PSV te winnen. Na een bloedstollende wedstrijd trok Feyenoord aan het langste eind, door een kopbal van Eric Botteghin in de 82e minuut.

PSV – Feyenoord (3-1) 2015/2016

Feyenoord begon deze wedstrijd uitstekend, door vroeg op voorsprong te komen na een eigen doelpunt van PSV-verdediger Jeffrey Bruma. Ondanks de vroege voorsprong bleek al snel dat PSV een maatje te groot was. Maxime Lestienne produceerde op knappe wijze de gelijkmaker voor PSV, en in de tweede helft kwam de ploeg uit Eindhoven los. Santiago Arias maakte de 2-1 voor de thuisploeg en in de 81e minuut benutte Jürgen Locadia een discutabele strafschop om de eindstand te bepalen op 3-1.

PSV – Feyenoord (4-3) 2014/2015

Deze wedstrijd was misschien wel de meest spannende kraker tussen deze twee ploegen in de recente geschiedenis. Feyenoord kwam op voorsprong door Elvis Manu, die zijn inzet nog bijna gekeerd zag worden door verdediger Jeffrey Bruma. Luuk de Jong maakte tien minuten later de gelijkmaker na een goed opgezette aanval door Jetro Willems.

Vlak voor rust wist Feyenoord toch nog op voorsprong te komen via Karim El Ahmadi, na een prachtige pass van Jordy Clasie. Na rust kwam PSV goed uit de kleedkamer, en na twee goals van Luuk de Jong stond PSV op een 3-2 voorsprong en had De Jong zijn hattrick. Feyenoord wist nog in de 89e minuut langszij te komen na een kopbal van Colin Kazim-Richards en dacht toch nog een gelijkspel uit deze wedstrijd te halen. Helaas voor de Rotterdammers maakte PSV in de 93e minuut de winnende na een goed uitgespeelde counter van PSV die werd afgemaakt door Memphis Depay.

PSV – Feyenoord (10-0) 2010/2011

Een van de meest besproken wedstrijden wanneer het aankomt op PSV tegen Feyenoord. Deze wedstrijd was een ware nachtmerrie voor elke Feyenoord-fan, en een droom voor elke PSV-supporter. Bij de ploeg van toenmalig trainer Mario Been ging daadwerkelijk alles fout na de rode kaart van verdediger Kelvin Leerdam. Feyenoord ging met een 2-0 achterstand rusten, en in de tweede helft barstte het doelpuntenfestijn los. Doelpunten van Jonathan (3 goals), Lens (2 goals), Dzsudzsák (2 goals), Toivonen, Engelaar én een eigen doelpunt van Martins-Indi zorgden voor een historische overwinning voor PSV op Feyenoord.