Tadić spreekt van 'pact' tegen Ajax: "Ze proberen op allerlei manieren onrust in het team te brengen"

Dušan Tadić heeft in een interview met het Servische MozzartSport uitgehaald naar de houding van Nederlandse clubs ten opzichte van Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers zegt dat er sprake is van een 'pact' van andere clubs tegen zijn club.

De Serviër vindt dat zijn ploeg onder een vergrootglas ligt en dat zij daardoor op meer kritiek kunnen rekenen. "Dat is normaal, het is elk jaar hetzelfde", zegt de 34-jarige Ajacied in gesprek met het medium. "Alleen was ons team de voorgaande jaren veel sterker, dus konden we die last gemakkelijker dragen. Mensen houden van Ajax of haten ons. Er is veel frustratie vanwege de grootte van de club en omdat we veel prijzen winnen."

Hij ziet een gelijkenis met een Duitse topclub. "Het is vergelijkbaar met Bayern München in Duitsland", oordeelt Tadic. "Mensen wachten tot je verliest, zodat ze de spot met je kunnen drijven. Dit is allemaal normaal en laat alleen de grootte van de club zien. Het is voor Ajax het moeilijkst om kampioen te worden, omdat de andere clubs een pact hebben om tegen onze club te strijden. Daarom wordt van elke mug een olifant gemaakt. Ze proberen op allerlei manieren onrust in het team te brengen."

De Serviër heeft zelf geen last van alle kritiek en uitspraken. "Nee, het raakt me niet. Het is een compliment dat mensen niet tegen het succes van Ajax kunnen. Dat is altijd zo geweest, alleen gaven we ze voorheen minder ruimte voor zulke dingen omdat we meer wonnen. Zodra je verliest of gelijkspeelt, weet je wie de aanval inzetten. Elk jaar pakken we titels en elk jaar ben ik de MVP van de Eredivisie. Dat laatste zal ook dit jaar zo zijn. Ik weet wie ik ben en ga gewoon verder."

Ook interessant