Tadić over 'eet-gebaartjes' richting Kökçü: "Ik vroeg hem of het gras lekker was"

Dušan Tadić ontkent dat hij woensdagavond in de bekerklassieker tegen Feyenoord (1-2) de vanwege de ramadan vastende Orkun Kökçü beledigde met 'eet-gebaartjes'.

Met ruim een uur op de klok werd het duel in De Kuip gestaakt, nadat Davy Klaassen door een aansteker uit het publiek werd geraakt. Vlak daarvoor kregen Tadić en Kökçü het met elkaar aan de stok. Daarbij leek de aanvoerder van Ajax de spot te drijven met de ramadan, maar daar is volgens hem niets van waar. "Ik werkte Kökçü in een duel naar de grond, daarna sprong hij op me. Ik vroeg hem toen of het gras lekker was", laat de Ajacied weten tegenover het Servische MozzartSport. "Daarna zei ik dat hij wat vaker naar de sportschool moest gaan. Dat was alles, maar overal worden verhalen van gemaakt".

In de Klassieker van een paar weken geleden in Amsterdam, die Feyenoord met 2-3 won, waren Kökçü en Tadić ook al onderwerp van gesprek, toen ze elkaar bij de toss geen hand wilden geven. Tadić: "We hebben elkaar de hand geschud, maar de media zeiden van niet. Kökçü koos de verkeerde speelhelft, waarna hij tegen Danny Makkelie zei dat hij het niet meende. Dat was alles", aldus de Serviër.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers