Kwakman komt terug op uitspraken over Klaassen-incident: "Met kater naar huis gegaan"

Kees Kwakman was woensdagavond als analist aanwezig in De Kuip bij de uit de hand gelopen halve finale tussen Feyenoord en Ajax (1-2). Ten tijde van het incident werd er naar hem geschakeld om zijn licht te laten schijnen over de gebeurtenissen. Hij heeft er nu spijt van hoe hij dit verwoordde.

In eerste instantie legde Kwakman de schuld namelijk deels bij de spelers. Deze zouden verantwoordelijk zijn voor het opjagen van het publiek, waarna het 'aanstekerincident' met Davy Klaassen plaatsvond. Bij Voetbalpraat van ESPN kwam de analist uit Purmerend terug op zijn eerdere uitspraken.

"Persoonlijk was mijn reactie niet helemaal correct. We hadden het over de spelers en hoe schandalig het was. Uiteraard had het er eerst over moeten gaan hoe het met Klaassen was. Die volgorde was niet helemaal correct van mij kant. Ik ben, net als velen denk ik, met een kater naar huis gegaan. Het was absoluut niet leuk", vertelt Kwakman.

Schandalig

Het was voor de analist niet de eerste keer dit seizoen dat hij, en verslaggever Pascal Kamperman, bij een wedstrijd waren, waar de supporters zich misdroegen: "Misschien ligt het wel aan ons", vraagt Kwakman zich cynisch af.  "Je kon dat ook zien aan me. De frustratie ging in eerste instantie naar de spelers, wat niet helemaal correct was. Op een gegeven moment weet je ook niet meer wat je moet zeggen. Natuurlijk vinden wij het schandalig. Voor de wedstrijd heerste er een prachtige sfeer met sjaaltjes. Het leek allemaal goed te gaan, maar toen kwam dat incident."

Kwakman was niet de enige die kritiek ontving naar aanleiding van de uitspraken over het incident in De Kuip. Ook Ajax-trainer John Heitinga kreeg het flink te verduren op sociale media na zijn interview.