'Agenten verrichten in totaal 22 arrestaties na misdragingen bij #feyaja'

De politie heeft veel werk gehad aan de bekerclash tussen Feyenoord en Ajax. Woensdagavond werden 22 personen aangehouden na incidenten rondom De Kuip. Er werd onder meer met spullen gegooid en vuurwerk afgestoken door de daders.

Feyenoord bracht daags na de verhitte avond al naar buiten dat 25 'supporters' waren geïdentificeerd, drie van hen overtraden de huisregels van De Kuip en werden niet opgepakt. De politie wil verder niets loslaten over de arrestaties en maakt ook niet bekend of de raddraaiers nog in de cel zitten. De halve finale tussen de twee rivalen ging gigantisch mis, nadat de twee ploegen het veld moesten verlaten door een aansteker-gooier.

Een opstootje tussen de twee aanvoerders, Dušan Tadić en Orkun Kökçü, was de aanleiding voor extra olie op het vuur. Nadat de twee kemphanen werden ondersteund door ploeggenoten werd Ajax-speler Davy Klaassen geraakt met een aansteker, waardoor zijn hoofd begon te bloeden. Scheidsrechter Allard Lindhout was genoodzaakt om het duel te staken, waarna assistent-trainer John de Wolf het publiek vermanend toesprak. De middenvelder van Ajax kon niet veel later niet verder door de gevolgen van het incident. Een 32-jarige man uit Roelofarendsveen werd aangehouden als verdachte, maar of hij tot de 22 aanhoudingen behoort is onbekend.